Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Joogapolkuni

Olen harjoittanut ja opiskellut joogaa eri muodoissaan puolet elämästäni. Joogan opettamisen aloitin vuonna 2006 ja sertifioiduksi jooganopettajaksi valmistuin vuonna 2011. Viime vuosina olen paitsi syventänyt osaamistani täydennyskoulutuksin, myös kouluttanut jooganopettajia anatomian ja tarkan kehonlinjaustyöskentelyn saralla.

Anatomian ja kehon linjauksen ymmärryksen tärkeyden opin kantapään kautta, kun selkäni ilmoitti, ettei tapani tehdä joogaa enää sopinut sille. Joogani samoin kuin jooganopetukseni muoto ovatkin vuosien saatossa muuttuneet ja muuttuvat edelleen, kun syvennän osaamistani. Joogan ydinolemus, kehon, mielen ja hengityksen yhteys kuitenkin on ja pysyy ja on muodosta vapaa. Koen, että jooga on kuin elämä - siinä ovat läsnä samaan aikaan pysyvyys ja muutos, lujuus ja lempeys.

Opetan joogaa yang&yin -näkökulmasta käsin: Yangjooga on tarkkaan kehonlinjaukseen perustuvaa työskentelyä painovoimaa vastaan. Siinä yhdistyvät monet opiskelemistani ja harjoittamistani joogan muodoista, mm.iyengarjooga, purnajooga, ashtangajooga, hathajooga sekä vaikutteet pilateksesta, lihaskalvoketjuihin pohjaavasta työskentelystä ja jopa tanssista.

Yinjooga on yangin täydellinen vastakohta. Se on lempeää työskentelyä painovoiman kanssa, tuetuissa, kehoa avaavissa ja lihaskalvoketjuja stimuloivissa asennoissa. Yin-työskentelyyn yhdistän myös mindfulness-menetelmiä sekä pranayama-hengitysharjoituksia.

Paras palaute, mitä tunneistani voin saada, ovat oppilaiden oivallukset omasta itsestään ja tavastaan olla kehossaan. Tärkein tehtäväni on mahdollistaa näitä oivalluksia, ei esitellä aktobaattisia ja haastavia jooga-asentoja. Keho ja mieli voivat opettaa paljon, kun niitä uskaltaa pysähtyä kuuntelemaan.