Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Psykoterapia

Mitä psykoterapia on?

Psykoterapia on tavoitteellista, käyttäytymisen muutokseen tähtäävää työskentelyä vuorovaikutuksessa psykoterapeutin kanssa. 

Psykoterapian tehtävänä on auttaa kohtaamaan vaikeita asioita, ymmärtämään käyttäytymistä (ajattelua, tunteita, ulkoisesti havaittavaa toimintaa) ja mahdollistaa sen muutos. Terapiasuhde toimii parhaimmillaan kuin peili: se auttaa näkemään meitä sen, mitä emme vielä yksin näe ja huomaamaan asioita, joita emme ole aiemmin huomanneet. Se on turvallinen ympäristö, jossa meidän on lupa pysähtyä itsemme äärelle sellaisina kuin olemme. 

 

Kuka psykoterapiaa antaa ja miten se eroaa tavallisesta jutustelusta? 

Esimerkiksi hyvän ystävän kanssa keskustelusta psykoterapian erottaa se, että psykoterapiaa antava henkilö on käynyt siihen pitkän psykologian alan peruskoulutuksen sekä vähintään nelivuotisen psykoterapeutin täydennyskoulutuksen.  Terapeutin käyttämät menetelmät perustuvat psykologisiin teorioihin ja koeteltuun tutkimusnäyttöön menetelmien vaikuttavuudesta ja hän saa työhönsä säännöllistä työnohjausta.

 

Mitä terapiasuuntausta edustan?

Opiskelen Tampereen yliopistossa psykoterapeutiksi kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeuttikoulutuksessa ja työskentelen aikuisten ja nuorten parissa tästä monipuolisesta viitekehyksestä käsin. Valmistun nelivuotisesta koulutuksesta lokakuussa 2019. Hyödynnän joustavasti niin perinteistä käyttäytymisterapiaa kuin uudempia hyväksymis- ja omistautumisterapiaa (HOT), dialektista käyttäytymisterapiaa (DKT) ja myötätuntokeskeistä terapiaa. Jälkimmäisissä keskiössä ovat tietoisuustaidot (mindfulness), joiden parissa työskentelen myös kouluttajana. Työskentelen mm. seuraavien pulmien vuoksi kärsivien parissa: 

  • ahdistuneisuus
  • masennus
  • syömishäiriöt
  • pakko-oireet 
  • fobiat
  • univaikeudet
  • (työ)uupumus 

 

Mitä on kognitiivinen käyttäytymisterapia?

Psykoterapiamuoto, joka perustuu mm. oppimis-, kognitiivisen ja sosiaalipsykologian teoriaan ja tutkimukseen ja painottaa yksilön vuorovaikutusta sosiaalisen ympäristönsä kanssa nykyhetkessä. Kognitiivisessa käyttäytymisterapiassa käytettävät menetelmät perustuvat koeteltuun tutkimusnäyttöön: tiedetään, että ne todella vaikuttavat ja vaikuttavuutta voidaan mitata. Terapia on luonteeltaan tavoitteellista ja strukturoitua. Terapian kesto määrittyy aina asiakkaan tilanteen ja tarpeiden mukaan. Terapia voi olla luonteeltaan tarkkaan rajattu, lyhyt, esimerkiksi 10 käynnin jakso tai laajempi ja pidempi vuoden tai useamman vuoden kestävä prosessi.


 

Miten pääsen psykoterapiaan? 

 

Vastaanottoni sijaitsee Lahdessa Karjalankadulla. Tällä hetkellä kaikki asiakaspaikkani ovat valitettavasti täynnä (päivitetty 11/19). 

Ota rohkeasti yhteyttä, jos terapiaan liittyvät asiat mietityttävät!  

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.