Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

PODCAST

 ”Tunteella-podcast on suunnattu kaikille, jotka haluavat ymmärtää, mistä tunteet tulevat ja miten niiden kanssa tulee toimeen.”

Tunteella-podcast syntyi vuoden 2019 alussa halusta löytää parempaa kuunneltavaa ja palautteesta, jota työstäni kouluttajana ja puhujana olen saanut. Sosiaalinen media on pullollaan sisältöä, jota on vaikea suodattaa. Yritin löytää laadukasta suomalaista psykologian alan podcastia, mutta kohtasin kerta toisensa jälkeen sen, että sisältö oli joko tieteellisesti huteralla pohjalla tai niin tieteellistä ja kuivaa, etten jaksanut sitä kuunnella. Kun en löytänyt mieleistäni, päätin ryhtyä hommaan itse.

Tunteella-podcast on suunnattu kaikille, jotka haluavat ymmärtää, mistä tunteet tulevat ja miten niiden kanssa tulee toimeen. Keskustelen podcastissa psykologian, psykoterapian, sosiaalipsykologian, käyttäytymistieteen ja ravitsemustieteen alan asiantuntijoiden kanssa tunteista ja tunnetaidoista. Tähän mennessä jaksoja on tehty seitsemän. Vieraakseni olen kutsunut suuresti arvostamiani asiantuntijoita, jotka ovat myös tosi hyviä tyyppejä. Hyvien tyyppien kanssa juttu luistaa ja syntyy vuorovaikutusta, jossa molemmat voivat oppia toisiltaan. Jokaisen jakson äänittäminen on ollut mieleenpainuva ja opettava kokemus. Saamani palautteen pohjalta uskon, että keskustelustamme syntyy myös kuulijoille tärkeitä, itsen ja toisten ymmärtämistä tukevia oivalluksia, jotka parhaimmillaan opettavat tulemaan toimeen hankaliksikin koettujen tunteiden kanssa.

Tunteella-podcastin löydät myös Spotifysta, Apple Podcasts -palvelusta ja suomalaisten podcastien kodista Jaksosta.

 

Jakso 7 - Kehoviha, vieraana kokemusasiantuntija Kuu 

Häpeän ja vihan tunteet kehoa kohtaan ovat yleisiä. Suhde kehoon on paitsi yksilöllinen myös yhteiskunnallinen kysymys. Se miten eri muotoisiin, kokoisiin ja näköisiin kehoihin yhteiskunnassa suhtaudutaan vaikuttaa myös siihen, miten koemme itsemme. Kehon hyväksyminen ja ruokarauhan tekeminen ei ole helppoa, koska suhde kehoon ja syömiseen pitää sisällään hankalia tunteita, kuten inhoa, häpeää ja vihaa. Ratkaiseeko paljon puhuttu kehopositiivisuus ongelman? Miten oppia hyväksymään itsensä sellaisena kuin on? Psykoterapeutti Emilia Kujalan kanssa näitä kysymyksiä pohtimassa on kokemusasiantuntija Kuu.

Jakso 6 - Vanhemmuus, tunteet ja tunnetaitojen oppiminen, vieraana psykologi Julia Pöyhönen

Kuudennessa jaksossa keskustellaan siitä, miten tunteiden säätelyn perusta rakennetaan jo lapsuudessa. Lasten tunnetaitoihin erikoistunut psykologi ja Family Boost -yrityksen perustaja Julia Pöyhönen kertoo parhaat vinkkinsä siihen, miten kasvattaa lapsestaan rakentavalla tavalla tunteita käsittelevä aikuinen. Lisäksi pohditaan, mitä vanhempien omille tunnereaktioille tulisi tehdä. Miten opettaa tunnetaitoja, kun itsekin toisinaan kamppailee omien tunteidensa kanssa?

 

Jakso 5 - Some ja tunteet, vieraana sometohtori Suvi Uski

Viidennessä jaksossa pohditaan somen ja tunteiden välistä vuorovaikutusta. Se, mitä somessa näemme, vaikuttaa tunteisiimme jopa tiedostamatta. Olennainen osa somekäyttäytymistämme on se, millaisen kuvan siellä annamme itsestämme ja miten säätelemme sitä, mitä haluamme näyttää ulospäin. Samalla arvioimme itseämme suhteessa muihin ja kohtaamme hankaliakin sosiaalisia tunteita, kuten riittämättömyyttä, syyllisyyttä, häpeää ja kateutta. Vieraana on sosiaalipsykologi, sometohtori Suvi Uski.

Jakso 4 - Tunteet ja syöminen, vieraana Maare Kauppinen

Neljännessä jaksossa pohditaan sitä, miksi syöminen herättää tunteita ja on myös yleinen keino käsitellä niitä. Mitä on tietoinen syöminen ja miten sitä voi oppia? Vieraana on ravitsemusterapeutti, kirjailija ja kognitiivinen lyhytterapeutti Maare Kauppinen.

Jakso 3 - Ahdistus, vieraana Arto Pietikäinen

Kolmannessa jaksossa pohditaan, mitä on ahdistus ja miten sen kanssa voi oppia tulemaan toimeen. Miksi yrityksemme hallita ahdistusta tuottavat sitä monesti lisää? Vieraana on psykologi, kouluttajapsykoterapeutti ja kirjailija Arto Pietikäinen. 

Jakso 2 - Innostus, vieraana Sari Kujanpää

Toisessa jaksossa pohditaan mistä syntyy innostus ja mikä sitä pitää yllä. Mikä on innostuksen suhde temperamenttiin ja persoonallisuuden piirteisiin, ja voiko sitä oppia? Mitä pitää tehdä, jos innostus on kateissa tai menee överiksi? Vieraana on psykologi, psykoterapeutti ja kirjailija Sari Kujanpää.

Jakso 1 - Häpeä, vieraana Lauri Parkkinen

Ensimmäisessä jaksossa on aiheena häpeä ja sen monet ilmenemismuodot.  Häpeä ei ole vain mielenterveyden ongelmien seurausta, vaan niiden taustavaikutin. Se sekoitetaan helposti toiseen moraaliemootioon, syyllisyyteen. Miten häpeä eroaa syyllisyydestä ja vaikuttaa mielen haasteiden taustalla? Vieraana on psykologi ja kouluttajapsykoterapeutti Lauri Parkkinen.

 Mielellä Hyvinvointi- ja koulutuspalvelut, Emilia Kujala 

emilia@mielella.fi | p. 040 768 1788

FACEBOOK | INSTAGRAM

Tietosuojaseloste

2020