Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

PSYKOTERAPIA

” Ongelmat, joiden vuoksi psykoterapiaan hakeudumme, syntyvät usein inhimillisistä yrityksistä ratkaista inhimillisiä ongelmia.”

Psykoterapia on tavoitteellista, psykologian, sosiaalipsykologian ja käyttäytymistieteen teorioihin ja tutkimusnäyttöön pohjautuvaa työskentelyä yhteistyössä laillistetun psykoterapeutin kanssa. Ongelmat, joiden vuoksi terapiaan hakeudumme, syntyvät usein inhimillisistä yrityksistä ratkaista inhimillisiä ongelmia. Tavat, joilla käsittelemme hankalia tunteita, ajatuksia ja elämäntilanteita opitaan varhain. Kun vanhat keinot eivät syystä tai toisesta enää toimi, psykoterapia antaa mahdollisuuden oppia uusia keinoja kohdata asioita. Samalla se auttaa ymmärtämään, miksi meistä on tullut sellaisia kuin tänä päivänä olemme ja vahvistaa kykyämme elää merkityksellistä, arvojemme mukaista elämää.  

Terapiasuhde toimii parhaimmillaan kuin peili: se auttaa meitä näkemään sen, mitä emme vielä yksin näe ja huomaamaan asioita, joita emme ole aiemmin huomanneet. Se on turvallinen ympäristö, jossa meidän on lupa pysähtyä itsemme äärelle sellaisina kuin olemme ja oppia myötätuntoa itseämme kohtaan. Kun vapaudumme kamppailusta itsemme kanssa, vapautuu energiaa sellaisen elämän elämiseen, jota haluamme elää.

Työskentelen kognitiivisen käyttäytymisterapian viitekehyksestä käsin aikuisten ja nuorten parissa. Yhdistän joustavasti hyväksymis- ja omistautumisterapiaa (HOT), dialektista käyttäytymisterapiaa (DKT) ja myötätuntokeskeistä terapiaa (CFT) perinteiseen käyttäytymisterapiaan ja käyttäytymisanalyysiin. Painotan kokemuksellista oppimista ja kokemukseen vaikuttamista kehollisen työskentelyn ja kehopsykoterapeuttisten menetelmien avulla. Tunteet ja ajatukset kun eivät asu vain mielessä, vaan kehon ja mielen toisistaan erottamattomassa vuorovaikutuksessa.

Psykoterapiavastaanottoni sijaitsee Lahden keskustan tuntumassa Karjalankadulla. Otan vastaan sekä itse maksavia että KELA:n kuntotuspsykoterapia-asiakkaita. Terapian kesto määrittyy asiakkaan tilanteen ja tarpeiden mukaan. Terapia voi olla luonteeltaan yksittäiseen ongelmaan keskittyvää, taitopainotteista lyhytpsykoterapiaa tai pidempikestoista, yhdestä kolmeen vuotta kestävää työskentelyä.

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli pohdit psykoterapian aloittamista.

 

Pystyn tarjoamaan psykoterapiapaikan vain rajalliselle määrälle asiakkaita kerrallaan. Kaikki asiakaspaikkani ovat valitettavasti täynnä vuodelle 2020. Päivitän tilannetta tälle sivulle, mikäli siihen tulee muutoksia. 

 


 

 Mielellä Hyvinvointi- ja koulutuspalvelut, Emilia Kujala 

emilia@mielella.fi | p. 040 768 1788

FACEBOOK | INSTAGRAM

Tietosuojaseloste

2020